DNA Test - Vævsprøve til ID

DNA - TEST til ID

Vi tager selv vævsprøver af vores dyr, når vi har brug for det i relation til blodtypebestemmelse -  DNA og ID af vores dyr. Skal en tyr eksempelvis anvendes som avlstyr - skal der være ID på både mor, far og tyren selv. Har man en god tyr, men ingen vævsprøve eller ID på forældre - kan tyren ikke anvendes i avlen, hvis der skal stamtavle på dyrene.

Vi har lært det på den hårde måde - en rigtig god tyr måtte slagtes, da vi ikke havde blodtypebestemt mor med hensyn til DNA og ID. Dyre lærepenge - havde vi sikret en vævsprøve - blot til fryseren - kunne vi have sikret en blodtypebestemmelse på dens mor og dermed anvende tyren i avlen. Dyre lærepenge, men man gør det kun en gang.

Derfor sikrer vi i dag vævsprøverne af vores dyr. Vi gemmer dem i fryseren - og tager dem frem og sender dem ind til analyse, hvis der opstår behov. Omkostningen ved udtagelse af vævsprøverne er væsentligt billigere -  end når dyrlægen udtager en blodprøve. Prisen for selve analysen er samme pris - hvad enten det er blod eller væv.

Det er bedre at være på den sikre side, da det er for sent at ærgre sig, når dyret er solgt eller slagtet eksempelvis efter at have været syg. Man husker ikke lige prøven ved salg eller sygdom - og så er det for sent.

Vi kan være behjælpelige med udtagelse af vævsprøver af dine dyr, da vi har indkøbt det nødvendige værktøj - så kan du være på den sikre side - hvad enten du vil gemme vævsprøven i fryseren eller du har konkret behov for en analyse.

 Du skal blot kontakte os på mail jo.je@mail.dk eller telefon 40160558

Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du blot ønsker yderlige information.

John og Zenia Jensen, Holbækvej 250, 4100 Ringsted. 

 

 

 

 

  

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.03 | 17:00

hej jeg kan se i har dexer til salg jeg mangler en ko med en kvie kalv til og vi også kan malke gerne en rød håber at hører fra jer vh dennis gram.

...
13.03 | 17:22

Hej jeg har 4 STK 18" som jeg gener vil høre hvad det koster at få dem afbalanceret kan det blive på fredag 15/3 efter kl 13.30

...
26.02 | 17:30

Hej med jer
leder efter et sortsmedet søjle espalier fritstående til en klatrerose, uden krummelurer,
Højde 170 cm,diameter 50 - 55 cm.
Venligst Marianne

...
14.10 | 14:28

Hej Vi er på udkik efter en ko med kviekalv og med stamtavle til vores lille husmandssted i Hillerød og kan se i har nogle til salg til en fornuftig pris.
Det vi har brug for er en ko der er 3-4 år gammel og har et venligt sind og er til at trække med d

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE